مهرنوشت - فرماندار ابرکوه با اشاره به لزوم تقویت منابع سفره‌های زیرزمینی گفت: طرح خاموشی چاه‌های کشاورزی این شهرستان از امروز به مدت یک ماه با همکاری بهره‌برداران و نهادهای مختلف منطقه آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری مهرنوشت، محمدکاظمی با بیان اینکه نخستین مرحله خاموشی ۶۴۸ حلقه چاه کشاورزی از شنبه ۲۶ آبان با قطع برق این منابع آبی شروع شد اظهار داشت: این طرح بر اساس مصوبه بیست و هفتمین نشست شورای حفاظت منابع آب و با توجه به شرایط کم‌آبی و تبعات ۲ دهه خشکسالی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به مصوبه شورای حفاظت منابع آب، یادآور شد: قطع برق چاه‌های کشاورزی در این شهرستان در ۲ دوره زمانی، از ۲۶ آبان تا ۲۶ آذر و از ۱۱ دی تا ۱۱ بهمن اجرا خواهد شد.

رئیس شورای حفاظت منابع آب ابرکوه بابیان اینکه ۶۶ سانتیمتر سطح آب‌های زیرزمینی دشت ابرکوه دچار افت شد، ادامه داد: در سال زراعی ۹۷ – ۹۶ با خاموشی زمستانی چاه‌های کشاورزی این شهرستان ۱۶٫۷میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شد.

وی با بیان اینکه این طرح بهترین موقع برای تقویت سفره‌های آب زیرزمینی است تصریح کرد: برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی از منابع آب زیرزمینی در کنار خشکسالی‌های پیاپی، موجب افت شدید سطح آب زیرزمینی منطقه شده است.

فرماندار ابرکوه خاطرنشان کرد: ابرکوه با تداوم ۲ دهه خشکسالی، کم‌آبی و نیز افت سطح منابع آب‌های زیرزمینی روبه‌روست که باید همه مردم خصوصا کشاورزان در بهره‌وری آب تلاش مضاعفی داشته باشند.

کاظمی نسب یادآور شد: مدیریت مصرف آب کشاورزی از سال ۹۳ با اجرای طرح‌های آبیاری نوین و تغییر الگوی کشت و در سال ۹۵ با اجرای طرح خاموشی ۳۰ روزه و ۴۵ روزه چاه‌های کشاورزی و نصب سامانه کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی با اعلام موفقیت این طرح در مدیریت منابع آب شهرستان افزود: به دلیل تبعات خشکسالی، ایجاد ۳۶ فرو چاله‌ و خشک شدن قنات‌ها، دشت ابرکوه از دشت‌های ممنوعه کشور بوده و مدیریت آب‌های زیرزمینی در این شهرستان اجتناب ‌ناپذیر است.

فرماندار ابرکوه اضافه کرد: کاهش بارندگی و روند فزاینده افت سطح آب‌های زیرزمینی باعث شده در کنار کم‌آبی، هجوم آب‌های شور از کفه ابرکوه به سمت آبخوان‌ها آغاز شود که شوری و تلخی آب چاه‌های کشاورزی را دوچندان کرده است.

کاظمی نسب تصریح کرد: با توجه به تداوم کم‌آبی، کشاورزان بهره‌وری بهتر از آب را باید مدنظر داشته باشند و با تغییر الگوی کشت، کشت محصول کم آبخواه و اجرای طرح‌های آبیاری نوین ، منابع آب را مدیریت کنند.

وی اضافه کرد: با نصب کنتورهای هوشمند استحصال آب از پنج هزار و ۳۰۰ لیتر در ثانیه در سال ۱۳۹۴هم ‌اکنون به سه هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است.

  • منبع خبر : ایرنا