معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به این که عملکرد مرمتی بناهای تاریخی استان تغییر محسوسی نسبت به سال گذشته نداشته است، حفاظت و مرمت از بافت تاریخی استان را به دلیل گستردگی بیشتر نسبت به سایر استانها نیازمند اعتبارات بیشتری دانست و گفت: با این حال شاهد تخصیص اعتبار بیشتر در این حوزه به سایر استانها هستیم.

به گزارش مهرنوشت، محمدرضا فلاحتی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این که طی ۱۰ ماهه امسال، بیش از ۳۶۰ بنای تاریخی در استان یزد تحت مرمت قرار گرفته‌اند، گفت: این اقدامات شامل طرح‌های مربوط به بخش دولتی و اداره میراث فرهنگی و همچنین طرح‌های انجام‌شده توسط بخش خصوصی بوده است.

وی با اشاره به این که از این تعداد بنای مرمت شده، ۱۶۰ مورد به طور مستقیم تحت نظارت اداره میراث فرهنگی مرمت شده و ۲۰۰ بنا نیز توسط سرمایه‌گذاران و مالکان بخش خصوصی بازسازی شده‌اند، گفت: از میان ۱۶۰ بنایی که توسط اداره میراث فرهنگی مرمت شده‌اند، نزدیک به ۱۱۰ مورد به ثبت آثار ملی رسیده‌اند.

فلاحتی اظهار کرد: در این دوره، مهم‌ترین طرح‌های مرمتی شامل حسینیه هشت تکیه امیرچخماق، مسجد جامع شهرک، مسجد جامع شیخ، مسجد جامع قوی درک سلطان، خانه بهشتی یزد، پشت‌بام بازار سنتی یزد، گنبد عالی ابرکوه، بنای چهارصفه مرو، قلعه ملکی هرات و مجموعه سلطان بندر آباد اشکذر بوده است که هر یک از این بناها نقش مهمی در حفظ هویت تاریخی و فرهنگی استان دارند.

معاون میراث فرهنگی استان با اشاره به این که در مقایسه با سال گذشته، میزان مرمت‌های انجام‌شده تغییر محسوسی نداشته و در همان سطح باقی مانده است، گفت: با توجه به افزایش نرخ تورم و هزینه‌های بالای مرمت، اعتبارات اختصاص‌یافته نیز تغییر چندانی نداشته است.

وی افزود: سیاست اجرایی در انتخاب طرح‌ها به‌گونه‌ای تغییر کرده که امسال تعداد طرح‌های کوچک کاهش یافته و تلاش شده تا اعتبارات بیشتری به طرح‌هایی اختصاص یابد که قابلیت تکمیل در یک بازه زمانی مشخص را دارند.