یزد، سرزمین بادگیرها و قنات‌ها، علاوه بر معماری کم‌نظیر و فرهنگ غنی به واسطه شیرینی‌های سنتی‌اش نیز شهرتی جهانی دارد. این شیرینی‌ها که ریشه در تاریخ و سبک زندگی مردم این دیار دارند با استفاده از مواد طبیعی و اصیل طعمی بی‌نظیری را به دوستداران خوراکی‌های سنتی هدیه می‌دهند.

به گزارش مهرنوشت، یزد  به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک و نوع ساختار خانه‌ها به شهر بادگیرها و یا شهر خشتی معروف است. این شهر، پر از آثار تاریخی و دیدنی است که هرساله گردشگران و مسافران زیادی را به سوی خود می‌کشاند.

اما قبل از آنکه یزد را با آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی بشناسند، با قطاب و باقلوا می‌شناسند، قطاب و باقلوایی که امروز دیگر گردشگران خارجی هم خوب آن‌ها را می‌شناسند و در سفر خود به یزد، سراغ حاج خلیفه‌ها را می‌گیرند.

سوغاتی‌های یزد بسیار متنوع هستند و شیرینی، ‌ فقط بخشی از آن‌ها است و کمتر کسی را می‌توان یافت که نام و آوازه شیرینی‌های یزد را نشنیده باشد و یا آن‌ها را امتحان نکرده باشد.

شیرینی‌های یزد، تلفیقی از سنت، هنر و تجربه‌اند که نسل به نسل منتقل شده و همچنان در سفره‌های ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارند. طعم منحصربه‌فرد، کیفیت بالا و عطر دلپذیر آن‌ها یزد را به یکی از قطب‌های مهم شیرینی‌ پزی سنتی در ایران و جهان تبدیل کرده است.