مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب یزد نسبت به استفاده بی‌رویه از سیستم‌های مه‌پاش در رستوران‌ها و فست‌فودها هشدار داد و این اقدام را تهدیدی جدی برای منابع محدود آب استان دانست و بر لزوم جایگزینی روش‌های پایدارتر خنک‌سازی تأکید کرد.

به گزارش مهرنوشت، جلال علمدار ” با اشاره به رشد استفاده از سیستم‌های مه‌پاش در فضاهای باز رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها افزود: اگرچه این سیستم‌ها در ظاهر فضای خنک و دلپذیری ایجاد می‌کنند، اما مصرف بالای آب آن‌ها می‌تواند به هدررفت صدها لیتر آب در روز منجر شود که در شرایط کم‌آبی استان قابل قبول نیست.

وی اظهار کرد: برآوردها نشان می‌دهد یک سیستم مه‌پاش فشار متوسط بین ۶۰ تا ۷۵ لیتر آب در ساعت مصرف می‌کند؛ در حالی که مصرف آب کولر آبی تنها ۲۰ تا ۳۰ لیتر در ساعت است و این تفاوت نشان‌دهنده فشار مضاعفی است که مه‌پاش‌ها بر منابع آبی وارد می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آبفا استان یزد همچنین به پیامدهای محیط‌زیستی و بهداشتی این سیستم‌ها اشاره کرد و گفت: علاوه بر اتلاف منابع آب، در صورت استفاده از آب بی‌کیفیت ناشی از شرایط نگهداری نامناسب آب در مخازن شخصی و …، امکان انتشار آلودگی و تهدید سلامت مشتریان وجود دارد و همچنین در مناطق مرطوب، کارایی مه‌پاش‌ها کاهش یافته و عملاً آب بدون بازدهی هدر می‌رود.