به گزارش مهرنوشت، جعفر رحمانی با اشاره به این که حکمرانی خوب و توسعه پایدار از دل تحلیلهای دقیق مبتنی بر دادهها بیرون میآید، افزود: هر تصمیم درست، سیاستگذاری اثربخش و هر مداخله و یا ممانعت از سوءاستفاده و فساد نیاز به دادههای دقیق دارد.
وی با تاکید بر این که در یزدِ پایدار به دنبال توسعه داده محور هستیم، افزود: اگر بخواهیم در هوش مصنوعی نیز سرآمد باشیم باید ابتدا تولید دادههای با کیفیت و سپس دسترسی به آنها در دستور کار استان قرار بگیرد.
معاون سازمان مدیریت استان یکی از مهمترین نکات در این داده محوری و حکمرانی را بر مبنای داده داشتن اطلاعات مکانی و اتصال دادهها به مکان دانست که برنامهریزی منطقهای و پیاده سازی سند آمایش را ممکن میسازد.
وی از عدم اشتراکگذاری دادههای تولیدی در دستگاههای دولتی، شهرداریها و بنگاههای خصوصی انتقاد و بیان کرد: ادغام و یکپارچهسازی دادهها اهمیت زیادی دارد و میتوان برای مدیریت بهتر استان و به تبع آن کشور برنامهریزی کرد.
رحمانی ضمن اعلام این که مرکز آمار ایران در حال سیاستگذاری برای سرشماری ثبتی مبنا در سال ۱۴۰۵ است، تصریح کرد: مرکز آمار ایران برای سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ از روش ثبتی-مبنا استفاده خواهد کرد و قرار هست بدون پیمایش و تنها بر اساس اطلاعات ثبتی دستگاههای اجرایی مانند آموزش و پرورش، ثبت احوال، ثبت اسناد، وزارت علوم و بیمهها باشد.